Обгрунтування: Оброблені фрукти та овочі згідно ДК 021:2015: 15330000-0
Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі Паста томатна 25%, сорт вищий, суміш сухофруктів, ДСТУ 8494, родзинки сушені світло-коричневого кольору, сорт вищий, розмір середній, горошок зелений заморожений, огірки солені, сорт перший, ядра волоських горіхів, половинки, вищого сорту згідно ДК 021:2015: 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі.
(відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710», постанова Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 р. № 710 «Про ефективне використання бюджетних коштів» зі змінами)
Мета проведення закупівлі: забезпечення потреб закладів загальної середньої освіти, які обслуговуються Замовником у закупівлі якісного товару паста томатна 25%, суміш сухофруктів, родзинки сушені світло-коричневого кольору, горошок зелений заморожений, огірки солені, ядра волоських горіхів, половинки, для належної організації харчування у 2024 році.
Замовник: Відділ освіти Жовківської міської ради Код ЄДРПОУ: 44059967
Вид процедури: запит ціни пропозиції.
Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-11-06-016563-a.
Предмет закупівлі: паста томатна 25%, сорт вищий, суміш сухофруктів, ДСТУ 8494, родзинки сушені світло-коричневого кольору, сорт вищий, розмір середній, горошок зелений заморожений, огірки солені, сорт перший, ядра волоських горіхів, половинки, вищого сорту згідно ДК 021:2015: 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі.
Очікувана вартість предмета закупівлі: 119 950,00 грн з ПДВ (на підставі розрахунку вартості продуктів харчування з врахуванням основних положень примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, службової записки фахівця з технології харчування від 23.10.2024 року №02-08/230, та аналізу ринку. Розрахунок проведено згідно середніх роздрібних цін на продовольчі товари у жовтні місяці 2024 року. Визначення потреби в закупівлі товару (номенклатура, кількісні та якісні показники тощо) здійснюється на підставі аналізу його фактичного використання у минулих періодах та з урахуванням норм харчування для забезпечення належного харчування у закладах загальної середньої освіти.
Найменування товару, кількість, якісна характеристика, вимоги до строків постачання: паста томатна 25%, сорт вищий – 200 кг, суміш сухофруктів, ДСТУ 8494 – 464 кг, родзинки сушені світло-коричневого кольору, сорт вищий, розмір середній – 29 кг, горошок зелений заморожений – 203 кг, огірки солені, сорт перший – 161 кг, ядра волоських горіхів, половинки, вищого сорту – 14 кг.
Зовнішній вигляд: томатна паста. Зовнішній вигляд та консистенція: однорідна, концентрована маса від напіврідкої до консистенції, без темних включень, грубих часток плодів. Колір: червоний, оранжевий-червоний або темно-червоний рівномірний за всією масою. Допустимий буруватий відтінок. Смак і запах: властиві концентрованій томатній масі, без гіркоти, пригару та інших сторонніх присмаку та запаху.
Сухофрукти. Відповідає ДСТУ для відповідного товару. Суміш: яблука, груша, абрикос, чорнослив (або інша суміш фруктів), вагові. Доброякісні сушені фрукти, чисті, сухі, пружні, неламкі, солодкувато-кислого або солодкуватого смаку, еластичні, у воді повинні розбухати. Вони не повинні бруднити рук або перетворюватися в грудки, якщо їх стиснути в кулаці. Запах і смак сушених фруктів приємні, властиві даному виду фруктів, без стороннього присмаку або запаху (диму, затхлості, кислого запаху і т.п.). Не допускаються сушені фрукти забруднені, загнивші, запліснявілі, уражені шкідниками, з сторонніми запахом, смаком і домішками. Наявність сертифікату. Продукт не повинен містити ГМО, рослинних жирів, стабілізаторів, барвників, ароматизаторів. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність. Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.
Горошок зелений морожений. Горошини одного кольору, рівні за розміром. Виготовлений за технологією «шокової» заморозки. Не допускається повторної заморозки (наявність снігу, інію та суцільної маси свідчить про повторну заморозку).
Ядра волоських горіхів мають бути якісні, стиглі, не пошкоджені шкідниками .Колір та запах притаманний даному виду волоських горіхів. Мають бути за зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією, продукти харчування повинні відповідати показникам якості, що висуваються до товару, що є предметом закупівлі.
Огірок квашений - відповідає ДСТУ для відповідного товару. Зовнішній вигляд - огірки цілі, не м’яті, не зморщені, без механічних пошкоджень, одного середнього розміру, нерозрізані. Без оцту та цукру. Консистенція – огірки міцні, м’якоть щільна, повністю просочена розсолом, хрустка. Смак та запах властиві для квашеного продукту, солонувато - кислуватий смак з ароматом та присмаком прянощів. Колір – зеленувато-оливковий. Без ознак мікробіологічного псування (плісняви, гниття). Без ГМО.
Капуста квашена - шаткована, вагова, в поліетиленових відрах. Повинна мати білий колір, хрустку консистенцію, кислувато-солодкуватий смак, без сторонніх запахів та смаків. Розмір шаткування середній або мілкий.
Родзинки сушені світло-коричневого кольору, повинні бути свіжі, без наявного запаху гнилі та без ознак цвілі, товар має бути запакований в коробки без видимих слідів необережного транспортування. Без ГМО.
Транспортування: Транспортний засіб повинен бути чистим, сухим, без стороннього запаху, не заражений сільськогосподарськими шкідниками, з проведеною дез (сан) обробкою. Кузови машин із середини повинні бути покриті оцинкованим залізом, листовим алюмінієм або іншим матеріалом, дозволеним Міністерством охорони здоров’я України. Постачальник повинен мати санітарний паспорт на кожну автомашину. Водій цього транспорту, а також особи, що супроводжують продукти у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів.
Вимоги до товару: Строк придатності товарів на день поставки повинен становити не менш 90% від загального строку придатності.
Якість товару: Товар, що є предметом даної закупівлі, повинен відповідати діючим на території України вимогам до якості, які встановлюються законодавством України, та з урахуванням та дотриманням вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (від 23.12.1997 №771/97-ВР) і Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженою спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 №298/227 (із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я України від 26.02.2013 №202/165), постанови КМУ від 24.01.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».